четвртак, 2. фебруар 2017.

Blam sa šapicama

   Božić pred vratima. Tradicionalno već pravimo gomilu kolača. Onih starinskih tipa vanilice, medenjaci, šapice, posne kiflice sa pivom.... To miriše danima a i dosta ih bude pa potraju. Još ako pravimo šapice sa kokosom, makom, orasima, medom eeee. Čitavo brdo kolača. Svi zadovoljni danima ima šta da se gricka domaće. Elem krenem ja u pravljenje istih i naravno ne bih ja bila ja kad ne bih izvela neki eksteriment na svoju ruku. Dakle napravim trei vrste posnih šapica sa margarinom, kokos, orasi i mak su bili u igri.A sve to zbog Badnjeg dana ne bi li imali i taj dan nešto slatko. Krenem ja da pečem i ok lepo to ide oni lepi lepo izgledaju još lepše mirišu ostavim da se hlade. Sestro slatka i brate rođeni kad ne umreh. Probam jedan  a on ko kamen tvrdo ko da sam cementom mesila. Ja oduzeta. Šta ću sad majko moja. Ništa znam ja da oni omekšaju kad stoje. Al sreća zamesih ja i sa mašću one klasične prave i medenjake kiflice sa pivom tako da nije manjkalo,al ovo ovo me pojede zašto baš tako. Stoje oni par dana ne popušta brate ni makac, mogli smo komotno da se piljamo sa njima ne bi im ništa bilo.Naravno moji su mi dupe pomerili kao i obično u stilu "ti i tvoje eksperimentisanje". Ja ćutim ne progovaram. Stoje kolači danima žao mi da bacim ništa im ne fali. Prože i 14 januar oni još tvrdi. stoje Stiže i 27-mi ja gledam one šapice, one gledaju mene. Šta da radim sa njima. Hmmm... Probam kad ono međutim. Jesu maaalo tvrđi al mogu da se jedu. Moje radosti (pao mi šećer) ne moram u prodavnicu. Pojeli se na pravdu Boga iako su bili eksperiment.Naravoučenije: Čak i eksperiment može da ispadne dobro samo mu treba malo više vremena! PS. Ne probajte ovo kod kuće!!!Резултат слика за šapice kolač


Нема коментара:

Постави коментар