петак, 4. март 2016.

Lebac moj nasušni

    Pošto više ne radim imam svo vreme ovog sveta da se posvetim porodici. Jaste da smo trenutno porodica od samo dva prisutna člana ali sve jedno ovi skakavci kad doskoče tu su. Reših da malo poradim na ishrani pa eksperimentišem sa hlebom.
    Svratim u zdravu hranu pa kupim laneno, heljdino i pirinčano brašno. Pšenično imam kući ali ga za sada koristim samo zbog toga što mi se ni jedna zamena ne sviđa dovoljno da bih ga skroz izbacila. Mada bi trebalo. Sa mojim alergijama mnogo se bolje osećam kada ga koristim u minimalnim količinama ili skoro nikako. Evo ovog trenutka se setih čime mogu da ga menjam. Kukuruzno brašno! Sutra ga kupujem.
    Kako ja mesim hleb ne znam , recept ne postoji i nikad ništa ne merim. Stavim pola količine belog brašna a ostalu količinu mešavinu svih vrsta koje su trenutno prisutne. Znači ako stavim belog 250g onda i mešavina ostalog brašna treba da bude 250g. Dodam redovno so, malo šećera, sodu bikarbonu, ne prašak za pecivo, to nikako i od zrnevlja šta imam  tipa susam, laneno seme, kim, suncokret, seme bundeve.. Šta vam padne na pamet. Sve to dobro zamešam sa vodom i ostavim da prenoći. Ujutru premesim i ostavim još malo u tepsiji da odstoji i ispečem redovno. Sad na kojoj temperaturi ne znam ali svako poznaje svoju rernu pa se podesite. Umesto belog brašna može se staviti kukuruzno a belo pomešate u onu drugu polovinu ili ga uopšte ne dodajete.U testo dodam i malo ulja a u nekad i malo jogurta. Sve zavisi od raspoloženja trenutnog u svakom slučaju taj hleb nikad nije isti ali ga svi volimo. Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар