среда, 8. фебруар 2017.

Recept za pivopije


        Pečenje hleba ranom zorom. Ovaj sa slike je bez belog brašna. Heljdino, laneno i intergralno bez kvasca. Zamešeno uveče sa sodom bikarbonom i ispečeno ujutru. Kuvani krompir, tikvice pohovane pivom i obavezni luk. dobro sad reće neko gde luk za doručak. Pa ovo može i za večeru. Ako neko ne zna kako se pohuje pivom sad ću da vam kažem. Malo brašna i soli razmutite sa pivom da bude malo gužće nego kad pečete palačinke. ako su tikvice u komadima onda ih prvo uvaljajte u brašno pa onda u testo i stavite ih da se peku. Ako su rendane onda u njih dodate brašno i malo piva. Napravite smesu i vadite kašikom. Ovako može da se ispohuje i paprika, krompir, karfiol, plavi patlidžan i sve ostalo. Ako se nekom ne sviđa šmek piva koji se oseti kad se jede pivo može da se zameni kiselom vodom. Ostalo pivo slobodno možete da popijete ! :D




Нема коментара:

Постави коментар